Brevijar

Hrvatski brevijar

Hrvatski brevijar u izdanju Zaklade Rhema

Hrvatski brevijar je poseban projekt Zaklade koji je izdan u 4 sveska na latinici i glagoljici u kojima su sabrane i tiskane sve molitve Hrvata, sva marijanska svetišta, hrvatski sveci i blaženici te povijest hrvatskog naroda i njegove vjere.

“Pred sobom imamo veličanstveno djelo koje su uredili ljudi zauzeti za kršćansku duhovnost. U njemu ćete naći sve što vas zanima u pogledu kršćanske, poglavito katoličke duhovnosti u Hrvata, sve od osnovnih molitava do hrvatske povijesti. Zato što je to zbirka svega što predstavlja hrvatsku duhovnost i hrvatsku naro­dnu kulturu nazvasmo ga Hrvatski brevijar.”
prof. dr. Adalbert Rebić

“Ovaj molitvenik sabire na jednom mjestu mnoštvo postojećih molitava. Tko će, kada i kako preko njih ući u osobni odnos s Bogom, nitko ne može znati. Jer molitva je kao dobrota. Čovjek je učini bez ikakva razloga i očekivanja. A onda jednom, na nekom neočekivanom mjestu i na nepredvidljiv način, ona rodi drugom dobrotom. I ove bi molitve mogle pronaći još nepostojeće molitelje i roditi još neizrečenim molitvama.”
fra Ante Vučković

Brošura Zaklade Rhema

Pogledajte PDF