Zaklada Rhema

Rhema je Božja riječ koja progovara nadahnuta Duhom Svetim. Zaklada Rhema osnovana je 13. studenoga 2014. godine, sa sjedištem u Sesvetama, u Savskoj cesti 103. Ravnateljica je gđa Mirjana Topčić.

Vizija

Osnivači Zaklade Rhema okupili su se oko vizije da će snaženjem evangelizacijskih procesa pridonijeti svekolikom duhovnom i materijalnom boljitku naše domovine i svih njezinih građana. Okupila ih je vizija da će širenjem Božje riječi djelotvorno raditi za opće dobro i spasenje duša.

Misija

Misija Zaklade Rhema jest kroz darivanje svojeg vremena i sredstava podržati, potaknuti i financijski potpomoći udruge, zajednice i pojedince koji se bave evangelizacijom. Također će organizirati razne seminare, predavanja i susrete.

Donacije - Saznajte više

Ciljevi koje Zaklada Rhema želi postići svojim djelovanjem:

  • promicanje kršćanskih vrednota,
  • potpora u duhovnom rastu i formaciji svojih članova i podupiratelja,
  • promicanje ekumenskih vrednota i dijaloga među vjerskim zajednicama,
  • promicanje kulture dijaloga, tolerancije i snošljivosti među raznim društvenim skupinama,
  • promicanje obiteljskih vrednota,
  • svekoliki duhovni i materijalni boljitak naše domovine i svih njezinih građana.

Zakladna uprava

Mirjana Topčić, ravnateljica

Mirjana Topčić, ravnateljica

Rođena je 1949. godine u Velikim Zdencima kod Grubišnog Polja, udana za Ivana Topčića. Završila je VI. gimnaziju u Zagrebu, a zatim Višu školu za tekstil i odjeću. Uz posao u državnim tvrtkama bavila se umjetničkim radom: izradom tapiserija u makrame tehnici, koje je vrlo uspješno izlagala. Sa suprugom Ivanom 1994. osniva tvrtku Tim Kabel (veleprodaja kabela i vodiča), koja danas zapošljava 50 ljudi i ima poslovne partnere u preko 70 zemalja svijeta. Članica je Hrvatske zajednice Bračnih susreta te je suosnivačica Zaklade Rhema.

Pogledajte intervju
Ivica Topčić, tajnik

Ivica Topčić, tajnik

Rođen je 1951. godine u Zagrebu, oženjen Mirjanom Topčić. Od ranog djetinjstva bavio se nogometom (pionirski i dio seniorskog staža igrao u NK-u Dinamo, zatim u NK-u Zagreb, a nakon toga u NK-u Dubrava Tim Kabel, u kojem je bio aktivan sve do 1990. g.). Završio je srednju školu u Zagrebu, 1983. nekoliko godina radi kao trgovački putnik za kožnu konfekciju u tvrtci KTK Zaječar. Do umirovljenja vodi firmu kao Predsjednik Uprave obiteljske tvrtke Tim kabel, a nakon umirovljenja ostaje i dalje u svojstvu člana Uprave.

Ksenija Pašalić, članica uprave

Ksenija Pašalić, članica uprave

Rođena je 1964. godine u Zagrebu, udana za Ivića Pašalića, majka je troje djece. Završila je srednju zrakoplovnu školu u Zagrebu, diplomirala na Učiteljskoj akademiji, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Kao nastavnica radila je do 1994. godine, otad do 2003. radi u državnoj upravi.
Godine 2003. suosnivačica je jednog od prvih poslovnih učilišta u rh. Sa suprugom Ivićem 2009. godine osniva obiteljsku tvrtku Mundus Viridis koja se bavi drvnom industrijom, sa 100 zaposlenika. U tvrtci vodi brand Milla&Milli koji se bavi dizajniranjem i proizvodnjom luksuznog namještaja. Suosnivačica je Zaklade Rhema.

Ivić Pašalić, član uprave

Ivić Pašalić, član uprave

Dr. Ivić Pašalić rođen je 3.11.1960.g., oženjen suprugom Ksenijom, otac troje djece. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te kao liječnik radi od 1986-1992. godine.
Od 1990-2002., bio je zastupnik u Saboru RH, od 1993.-1999. obnašao je dužnost savjetnika predsjednika RH dr. Franje Tuđmana.
Od 2002. do danas privatni je poduzetnik. Angažiran oko osnivanja i rada Zaklade „Rhema“ od 2015. godine. Predsjednik je i suosnivač Udruge za očuvanje planeta „ I stvori Bog zemlju“, koja je osnovana u rujnu 2019.

Feđa Aron Bučić, član uprave

Feđa Aron Bučić, član uprave

Rođen je 26. travnja 1966. godine u Splitu, oženjen je Anjom i otac je dvoje djece. Završio je Fakultet za fizičku kulturu, a po zanimanju je zlatar-kipar.

Niz je godina radio u centru Juraj Bonači u terapeutskoj radionici za mentalno hendikepirane osobe. Dobitnik je nagrade Ministarstva prosvjete, kulture i športa 2000. godine za upotrebu mozaika u terapiji s mentalno hendikepiranim osobama.
Osnivač je umjetničke radionice Elkana te je postavio niz samostalnih izložbi kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Autor je projekta ‘Oče naš...’ posvećenog Majci Terezi te ‘Hrvatskog brevijara’, a istaknut je član Židovske općine Zagreb.

Temeljne vrijednosti Zaklade Rhema

Ljubav za Trojedinoga Boga i ljubav za bližnjega svoga temeljna je vrijednost na kojoj počivaju sve aktivnosti Zaklade Rhema.

Tu temeljnu vrijednost, koja je ujedno osnovni motiv osnivanja Zaklade Rhema, osnivači su prisegnuli prilikom osnivanja, potpisujući donji tekst u Povelji o osnivanju:
‘Svjesni svoje odgovornosti prema Bogu, svome narodu i domovini, svojim potpisima na ovoj Povelji iskazujemo spremnost i odlučnost da sukladno sveukupnim mogućnostima pristupimo osnivanju Zaklade Rhema, pridonoseći na taj način općem dobru i spasenju duša. Polazeći od spoznaje o velikom dostignuću stvaranja samostalne i suverene države Hrvatske, te žrtvama koje su ugrađene u temelje njezina stvaranja, mi osnivači Zaklade Rhema želimo dati svoj doprinos svekolikom duhovnom i materijalnom napretku naše domovine i svih njezinih građana. Svjesni smo brojnih problema i slabosti u svima nama kao pojedincima, svjesni smo slabosti u funkcioniranju državnih vlasti i političkih stranaka. No, umjesto nametanja beznađa, mi osnivanjem Zaklade Rhema želimo potaknuti izvanstranačko i nadstranačko okupljanje i djelatno zauzimanje za opće dobro.

U svom radu mi kao utemeljitelji i Zaklada Rhema vodit ćemo se prvenstveno humanističkim i kršćanskim načelima na dobrobit svake pojedine osobe i naše domovine.

Kako bismo mogli ostvariti postavljene ciljeve, mi utemeljitelji Zaklade Rhema obvezujemo se osigurati potrebna sredstva za rad Zaklade.’

Tako nam Bog pomogao!